Ta jaktlicens i Tyskland

Att få sin jaktlicens i Tyskland kanske är mer krävande än att ta den i Sverige men istället kan man inte förneka att tyskarna ser till att den som vill ha licensen får 1280px-Hunters_hunting_waterfowl_birds_on_swampgå igenom flera olika tester och på så sätt lär sig mycket om både djur och natur för att få jaga.

I Tyskland måste man gå igenom flera olika teoriblock för att få kalla sig jägare. Till och börja med så behöver man ha grundläggande kunskaper om olika arter av vilda djur men också grundläggande kunskaper gällande djurbiologi. Som jägare bör man känna till grundläggande fakta om de djur som man jagar.

Ifall det händer någon viltolycka är det viktigt att känna till vad som gäller. Därför ingår detta också i teorin. Allmänt om jord- och skogsbruk ingår, liksom teori om olika skjutvapen och dess tekniker.

Tysklands teoridel kan kännas väldigt omfattande och ingående men som jägare kan man se det som att man får väldigt bra kunskaper om vad som gäller allmänt om mycket. Det är viktigt att ha vissa grundkunskaper med sig, då det ändå gäller att ha hand om vapen och skjuta levande varelser. Viktigt är att skotten träffar på rätt ställe och att köttet sedan hanteras på rätt sätt. Därför ingår också teori gällande fastställande av vilt kött för livsmedel men också mer ingående gällande djurliv, natur och landskap samt också konversationslagar. Det innebär att den som tar sin examen i Tyskland har en mycket mer gedigen teorikunskap vilket många uppskattar.

För att få ut sin jaktlicens krävs att man klarar både ett teoriprov och ett skjutprov. Sedan behöver man ha jägarförsäkring och man måste vara ostraffad och således kunna lämna in ett intyg från brottsregistret att det inte finns något brott registrerat. Många jägare från Tyskland kommer för att jaga i Sverige så varför kan inte svenskar åka till Tyskland och uppleva skillnaden i natur och jakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *