Ta jaktlicens i Kanada

Många av de redan aktiva jägarna har en dröm om att någon gång åka till Kanada för att jaga björn och liknande. Men också de som inte innehar jaktlicens, men går i tankar om att jaga, kan ha stora drömmar om att jaga i Kanada.

För att ta jaktlicens i Kanada2-baja1 måste man till att börja med vara 19 år eller äldre. Är man under får man vara med och jaga om man följer med någon som innehar en giltig jaktlicens. Beroende på om man är bosatt i Kanada eller inte så styrs man av två olika lagar, vilket är viktigt att vara uppmärksam på. Kanske man har bott och arbetat i Kanada under ett år och känner att man vill ta tag i sin hobby och jaga svartbjörn, vilket är otroligt populärt. Då gäller en helt annan lag än om man är bosatt i Sverige men vill åka över Atlanten och ta sin jaktlicens där.

Beroende på vad man vill jaga så kommer man behöva olika licenser. Det är en licens för storvilt och en licens för småvilt osv. Detta är viktigt att veta, så man inte tror att det går att jaga allt när man väl har licensen, så som det är i Sverige.

För att få en giltig licens i Kanada behöver man genomgå en utbildning med just det vapen som man har tänkt att använda under jakten. Uppmärksamma också att man i Kanada får använda vapen som inte får användas vid jakt i Sverige. Det gäller som exempel pilbåge och armborst. Sådana skillnader är viktiga att kolla upp innan man bestämmer sig för vilket vapen man ska använda för att jaga med.

Om jaktlyckan är med en när man jagar i Kanada, så ska man också veta att man behöver betala pengar för att lösa ut sig själv. En viss kostnad för varje fällt byte får man betala. Vill man ta hem någon trofé från jakten gäller speciella villkor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *