Ta jaktlicens i annat land än Sverige

Oavsett vilket land som man tar sin jaktlicens i finns det viktiga saker att tänka på för alla jägare när det kommer till kläder inför jakt. Det är viktigt att se till att man har kläder som är anpassade för den miljö där jakten ska ske.

Om man jagar älg i en djup skog i Norrland iklädd jaktkläder med camouflage för herr och dam så krävs en viss typ av kamouflage och om man jagar fågel vid havet såTwo_men_a_young_girl_and_a_dog_hunt_pheasant_together krävs en annan. Det gäller att kunna tänka efter före var och hur jakten ska ske. Ska kläderna vara helt gröna eller kanske mer gå åt det bruna hållet.

Idag finns det en stor marknad för kläder som är kamouflagefärgade och det gäller både för damer och herrar. Oavsett vad man tänker sig så finns det bra utrustning. Man vill ju smälta in bra i miljön men samtidigt är det ju viktigt att man syns för sina jägarkamrater så ingen blir allt för ivrig och en olycka av något slag sker.

Kläderna bör vara tåliga så att de inte går sönder ifall man som jägare behöver ta sig genom något snårigt ställe som sliter på kläderna. De bör också vara vattentåliga då man är ute i alla möjliga väder och därför inte ska behöva oroa sig för att bli blöt och behöva gå och vara blöt och kall i flera timmar.

Beroende på vilken årstid som man ska jaga i och vart i landet bör man också anpassa kläderna ordentligt. Om det finns risk för att det blir riktigt kallt behöver man tänka lager-på-lager-metoden och se till att de kläder man tar på sig andas ordentligt.

Verkar vädret däremot bli varm bör man ändå ha med sig kläder ifall det slår om eller blir regn och rusk. En jägare måste vara bredd på alla olika typer av väder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *