Ta jägarlicens utomlands

Det går bra att ta en jägarlicens utomlands. Viktigt är sedan att man inte går i tron om att det bara är att åka hem till Sverige igen och sätta igång att jaga med sitt vapen soshooting-886204_960_720m man har med sig.

I Sverige fungerar det i stort sätt så att nästan all mark redan är arrenderad. Den som äger marken bestämmer själv om den vill tillåta andra att jaga på den. Som jägare med utländsk jägarexamen gäller det då att först och främst bli inbjuden på någons mark för att jaga. De flesta grannländer runt om jämställs med Sverige och dess jägarlicens.

Som alla andra jägare i Sverige gäller att lösa det statliga jaktkortet samt ansöka om vapenlicens hos polisen.

Kurserna i sig behöver inte skilja sig allt för mycket åt mellan de olika länderna. Det är dock viktigt att man som jägare ser till att det är en komplett jägarlicens som man tar vilket kan visas upp för jakt sedan i Sverige. Innan man bestämmer sig för att kasta sig iväg till ett annat land och ta licensen bör man kolla upp om utbildningen kan genomföras på engelska om man inte kan språket i landet man tittar på.

Det kan i så fall vara bra att förbereda sig genom att läsa på engelska termer och se till att man är väl förberedd på det som komma skall. En idé kan vara att kolla upp om det går att göra teorin på distans, vilket gör att man i lugn och ro kan läsa på och se till att den är klar och bara genomföra de praktiska delarna sen. Om det inte går kanske det i alla fall går att få hem teoriböckerna i förväg och på så sätt läsa in en del. Att vara förberedd är aldrig fel och hur bra man än anser sig vara på andra språk är det viktigt att inse att vissa termer kanske man aldrig hört talas om tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *