Ta jägarexamen och jaga utomlands

För den som funderar på ett långväga äventyr och funderar på att jaga i Australien bör man läsa på lite först. Generellt i Australien så tar man nämligen inte något som kallas jägarexamen. Det som gäller där är att man har tillåtelse till att innMule-Deereha ett skjutvapen. Sedan är det upp till varje markägare om man får lov att jaga.

Som markägare i Australien så har man rätt till att skjuta djur som är på sin egen mark och på så vis hotar sin egen boskap. Det är ändå inte helt kört att få jaga i Australien, men då gäller det att man arbetar som professionell jägare, och i olika delar av landet delar de ut en speciell licens. Dessa licenser har blivit allt mer restriktiva under åren, då de flesta av landets inhemska arter är skyddade från jakt.

Den som därför drömmer om att skjuta en känguru eller liknande bör inte ha allt för stora förhoppningar. Att ha en jaktlicens hjälper inte, utan då gäller det att man flyttar dit och lyckas se till att få jobb som jägare, och på så vis får åka runt och hjälpa markägare att skjuta de djur som på något sätt stör eller hotar jordbruk och liknande.

Om man lyckas få en licens i Australien är det dock svårt att visa på att det är en jägarlicens i Sverige. Man bör då vara medveten om att det mycket väl kan bli så att man måste ta en licens hemma i Sverige också när man väljer att komma tillbaka. Att man under kanske lång tid arbetat med att jaga är det svårt att ta hänsyn till, då det inte stämmer överens med de lagar och licenser som krävs här, eller i något annat land runt om i världen för den delen. Möjligheten finns med andra ord, men den är inte så stor som kanske många hoppas på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *